A Walk in the park // outfit

Gode råd til en sundere kost og livsstil

morgenmad

Hej søde læsere.

Først og fremmest vil jeg lige slå fast at jeg ikke er uddannet kostvejleder, men jeg har dog mange års erfaring indenfor dette område. Jeg har selv afprøvet alverdens kost programmer, planer og kure. Derudover har jeg de sidste år fået hjælp og gode råd af min bedste ven, min kæreste og Nini Gøthler. Jeg har også læst en del selv, fordi jeg interesserer mig rigtig meget indenfor dette emne. Derfor tænkte jeg, at give nogle gode råd videre.

Jeg spiser selv omkring 5-6 måltider om dagen, da det fungerer bedst for mig, men også fordi jeg ved, at det holder éns forbrænding igang. Derudover har jeg valgt at prioriterer én dag i weekenden, hvor jeg selv bestemmer hvad jeg vil spise. For det er vigtigt, at det ikke bliver alt for surt, ellers holder det aldrig. En anden mulighed er at leve efter 80/20, hvor du spiser sundt 80% af dagen og de sidste 20% har du lov til at spise, som du har lyst. Det er meget individuelt, men jeg vil ihvertfald prøve at komme med mine gode råd til at leve og spise sundt.

foood

Huskeregler: Spis min. 600 g. grøntsager om dagen (helst grove) * højst 2 stk. frugt om dagen* Frugt skal altid spises med lidt mandler til * Mindst 2L vand om dagen * Sodavand eller saftevand er tilladt – dog uden sukker * Dressinger er tilladt – dog uden sukker eller fedt reduceret.

Morgenmad (muligheder):
Æg med grøntsager og avocado/mandler
Skyr med bær og nødder/kerner
Bananpandekage: 2 æg, 1 lille banan, proteinpulver, lille håndfuld havregryn (topping skyr/bær)

Mellemmåltid (muligheder):
Humus med gulerødder/agurk
Knækbrød med ost og kylling
1 stk. frugt med mandler til
1 low carb protein bar
Smoothie: bær, skyr og proteinpulver

Frokost/Aftensmad (muligheder):
Rugbrød med pålæg (kylling, æg, kalkun, makrel, tun, torskerogn) og grøntsager
Grov pasta/ris med (kylling, oksekød eller tun) og grøntsager

Efter træning:
Proteinshake (eller et måltid)

Aftensnack:
Skyr m. bær og nødder
Proteinpandekager:  2 æg, 1 lille banan, proteinpulver, lille håndfuld havregryn (topping skyr/bær)

Jeg håber, at I kan bruge nogle af disse tips og gode råd i hverdagen. Der skal faktisk ikke særlig meget til for at “leve sundt”. Dette er meningen som en en inspiration, og skal altså ikke følges fuldstændig. I er velkomne til at skrive hvis I har nogle spørgsmål, ønsker flere at disse indlæg eller andet. 

Kys Simone

2 kommentarer

  • Hvorfor skal man spise frugt med mandler til?

    http://signeebbesen.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Simone Overby

      Det er mere i forhold til ens blodsukker, som stiger meget hurtigt når man spiser frugt. Hvis man derimod spiser mandler til, så er det med til at holde et mere stabilt blodsukker, hvilket er sundest. Ens blodsukker har stor betydning for ens sundhed, og det er derfor vigtigt at det er stabilt.
      Bedste hilsner,
      Simone

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A Walk in the park // outfit