MADLAVNING MED VENINDE!
Hej alle.
Som jeg har nævnt før, så har en af mine bedste veninder også samme passion for mad som mig. winwin! Vi havde en aftale, om at vi selv skulle lave noget mad, drikke vin og ellers bare snakke, som vi også er ret gode til faktisk! Vi går skiftevis ud og spiser, eller laver mad hjemme, men det er næsten hyggeligere at lave mad sammen. Så har man nemlig mulighed, for at snakke under madlavningen, dog kan der tit gå lang tid før vi har snakket færdig og kommer igang med maden. Denne gang stod menuen altså på svamperisotto, og det var vi meget spændte på! 😛
Svamperisotto: (4 personer)
- 400 g risotto ris
- 300 g blandede svampe
- 1 finthakket løg
- 1 fed hvidløg
- 1 liter grøntsagsboullion
- olivenolie
- friskhakket persille
- Friskrevet parmasan
- salt og peber
- 2-3 dl hvidvin
Tænd for en pande. Den skal være varm. Skær svampene ud. Steg svampene på panden uden fedstof. Hak persillen fint. Når de er gyldne og sprøde så tilsæt persillen og vend det hurtigt rundt med svampene. Tag panden af.
Varm fonden op. Skær løg og hvidløg i små tern. Varm olie på panden. Steg løg og hvidløg indtil løgene bliver gennemsigtige. Steg risene til de bliver gennemsigtige i det. Skal ikke brunes. Tilsæt det halve af fonden. Tilsæt lidt fond af gangen. Lad det simre indtil der ikke er mere fond ved risene. Tilsæt hvidvin. Hvis du er i tvivl om risene har fået nok, så er det bedre at give dem lidt for meget. Når risene er færdig, så blander du svampe, persille og lidt parmesan i og rører det godt rundt. Stryg evt mere persille og parmesan over inden servering.
Bon appetit! (Se resultatet nedenfor)
(Vi glemte bestemt ikke hyggen, og nød et glas imens vi lavede mad)
Min søde veninde og jeg kan helt klart anbefale denne ret! Vi havde begge lavet risotto én gang før og siden ikke turde kaste os ud i det igen, men det er jeg ikke i tvivl om at vi kommer til nu. Det var faktisk en rigtig nem og billig ret, som smagte af overraskende meget! Så hermed en anbefaling fra de madglade piger 🙂
Har i lavet i risotto før?
Ingen kommentarer endnu