SUND MORGENDRIK!

Er du i et sundt forhold?

Her kommer et af de første længere og mere personlige indlæg, så er i advaret! Ej jeg vil faktisk blot sætte fokus på dette emne, da jeg tror de fleste har oplevet enten at være i et sundt eller usundt forhold, måske endda begge dele.. Derfor vil jeg også gerne fortælle om mine tanker og min historie. Jeg har selv erfaret vigtigheden i at være i et sundt forhold, men hvad er et sundt forhold så?

Der er jo ikke nogen opkrift, og ingen forhold er ens, så der vil aldrig nogensinde være et rigtigt svar på dette. Jeg tror dog istedet, at det handler om at mærke efter indeni ligegyldigt hvor kliché agtigt det kan lyde, men jeg taler af erfaring. I de fleste tilfælde så giver vi ikke vores mavefornemmelse nok credit og lytter til den, for den fortæller os ofte mere end vi selv vil erkende.

Jeg har nemlig selv prøvet at være i et usundt forhold gennem længere tid, selvom jeg troede at forholdet var godt, så overbeviste jeg nok nærmere mig selv om det. For jeg vidste inderst inde godt, at det ikke var sundt, men jeg prøvede alligevel at bilde mig selv det ind. Hvilket jo tydeligvis også lykkedes, mens vi var sammen. Men jeg var jo ikke oprigtigt glad, for jeg vidste, at jeg ikke blev behandlet som jeg faktisk fortjente. Det vidste mine veninder også, men jeg ville heller ikke lytte. For kærlighed gør blind, som man siger. Selvom jeg vidste at der ikke var nogen gensidig respekt. Der var mest modstand, frustration, irritation, uærlighed og massevis af løgne. Det var usundt for os begge. Vi var jo ikke gode for hinanden, selvom vi gerne ville være det. Det var ikke nok.

love

Jeg siger dog ikke, at man skal være i et forhold hvor man er glade hele tiden og aldrig skændes, for det ved jeg også godt ikke eksistrer. Ihvertfald tror jeg heller ikke på dét er sundt, for man har også brug for at diskutere, for derefter at blive gode venner igen. Det kan også være med til at holde liv i ens forhold. Men der er bare forskel og en grænse, og den tror jeg egentlig selv at man godt kender inderst inde. Det handler bare om at lytte til sig selv, og ens mavefornemmelse. For alle fortjener at være glade, og blive behandlet ordentligt. Man skal aldrig nøjes eller gå på kompromis med sig selv, når det handler om kærlighed. Man skal aldrig føle sig utilstrækkelig eller at man ikke er god nok, aldrig. Det fortjener ingen!

Efter sådan et forhold, så lærer man dog meget om sig selv, og hvad man ikke længere vil finde sig i. Det var helt klart med til, at jeg fandt mine egne grænser, og lærte at lytte til mig selv og min mavefornemmelse. Den havde jo egentlig hele tiden haft ret, men jeg valgte bare ikke at lytte til den. Det sker ikke igen.

Derfor er jeg så evigt taknemmelig og lykkelig for, at jeg nu er i et sundt forhold. Denne gang lytter jeg til min mavefornemmelse, og den har kun været god. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han er god for mig og ved mig. Selvom jeg i starten ikke turde tro på, at det faktisk passede og forholdet ville vare ved. Men han er kun god, og der er vitterligt intet ondt i ham. Derfor stoler jeg faktisk blindt på ham, og det er den vildeste følelse. Det har jeg aldrig prøvet før, men det gør jeg! Altså jeg er sikker på ham. Jeg er sikker på, at han vil mig og ingen andre. Jeg er sikker på, at vi hører sammen. Denne sikkerhed gør, at jeg har fået ro i mig selv. Det er også nyt for mig!

IMG_2251

Et sundt forhold handler om at støtte hinanden, og gøre ting for hinanden af den simple grund, at man elsker hinanden.  Det handler om ikke at være selvisk, men villig til at gå på kompromis med den anden. Mere enkelt bliver det faktisk ikke. Der skal ikke være modstand, mistro, jalousi og løgne. Istedet skal man arbejde sammen og ikke mod hinanden. Det er vigtigt, at man kan være glad på den andes vegne. Det handler om at kunne være sig selv, og acceptere hinanden som man er. Det værste er når man prøver, at lave om på en person, for det er hverken godt eller sundt! der er vel en grund til at man forelskede sig i personen, så hvorfor pludselig ændre hinanden?

Det er især også vigtigt at man har et liv hver for sig, så man ikke kun er afhængig af den anden. Det kan være drænende for et forhold, hvis man ikke foretager sig andet. Det er på ingen måde sundt, at man ender som 1 person. Derfor skal man stadig huske at holde fast i sine venner, og ikke glemme dem. For de har altid været der, og hvor hårdt det end lyder, så kan en kæreste kan komme eller gå, husk det! En vigtig ting som kan være svært for mange unge par, er når en af parterne skal i byen. Men det er vigtigt at man kan gå  i byen hver for sig eller sammen uden mistro eller tvivl. Det er altafgørende for et forhold, at man stoler på den anden person, og har en god mavefornemmelse omkring det.

Jeg ved godt, at vejen til et sundt forhold ofte er sværere end bare sådan lige. Jeg ved også godt, at der skal mere end blot et indlæg til. Især fordi andre kan sige det nok så mange gange, men det er vigtigt at man selv indser det og handler derefter. Der er ingen andre end én selv, som kan gøre noget ved det. Derfor er mit ønske blot, at jeg forhåbentligt kan sætte nogen tanker igang med dette indlæg. For i et forhold spiller en masse faktorer ind, vigtigst af alt er kærlighed, som kan gøre blind. Tro mig, jeg har selv været der! Men mit råd og opfordring må være at lytte til din mavefornemmelse! Er du i et sundt forhold og er du glad? For livet er sgu for kort til ikke at være glad. Vi har altså kun et liv, så lev det fuldt ud og få det bedste ud af det!!

Kys Simone

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUND MORGENDRIK!