Farvel til københavns natteliv!

SUPER CHIA FRØ

chia

Hej søde læsere.

Jeg går jo ret meget op i sundhed, så derfor er jeg stor fan af superfrøet CHIA frø, som de fleste af jer nok allerede kender. Hvis ikke i gør, så kommer her nogle fordele ved at anvende frøet i ens daglige kost.

Chia frøene hjælper kroppen med at bibeholde et stabilt blodsukker og kolesteroltal, samtidig med at de hjælper kroppen til at optage alle de vigtige næringsstoffer den har brug for. Chia frøene tjener mange formål, men det er også et middel til at opbygge muskelmasse og andet kropsvæv. Grundet det høje fibre indhold, hjælper chia frø også med at rense fordøjelsessystemet, reducere risikoen for at få halsbrand og fordøjelsesbesvær. Der har været flere forskellige undersøgelser omkring chia frøs virkning på kroppen, og det siges at chia frø i daglige kost kan være med til at forebygge kræft og hjertekarsygdomme, samtidig med at fremme stærke knogler og hjælpe kvinder med PMS.

Chia frøene, er de frø eller den plante, med det største indhold af omega-3 fedtsyre, hele 30% omega-3 og kan absorbere og holde 12 gange sin egen vægt i væske. Deres egenskab til at absorbere væske gør det ideel til at holde kroppen hydreret.

Chia frøene indeholder omkring 20% protein, 30% fedt og 40% kulhydrater. Fedtet er meget rig på omega-3. Frøene er milde i deres smag og kan derfor uden problemer indgå i den daglige kost og madlavning uden af ødelægge smagen. Chia frø kan bruges i flere ting, blandt andet er de gode til brød, kiks, kage, knækbrød eller andet bagværk. Frøene kan også opblødes og bruges i grød eller buddinger, samtidig kan udblødede frø også bruges i smoothies. Man kan også så dem, som man ville gøre med karse og bruge dem som topping på brød. Eller knuse dem og strø dem over morgenmades, frugt eller grønsager.

Andre fordele ved CHIA frø:

  1. Glutenfrie
  2. Kostfibre – fire gange så mange som i hørfrø.
  3. Kalk – seks gange mere end i sødmælk.
  4. Antioxidanter – 15 gange flere end i broccoli.
  5. Omega-3-fedtsyrer – to skefulde indeholder mere end én laksefilet.
  6. Masser af proteiner – lige så meget som solsikkefrø.

Jeg bruger selv CHIA frø i eller over min skyr hver morgen og aften. Men det er jo også et dyrt lille frø, som tit kan koste 70 kr., for blot 500 gram! Jeg vil derfor tippe jer om WORLDOFNUTS, som har 1 KG CHIA frø til kun 68,75 kr., så det er altså halv pris!!

Indlægget er sponsoreret, da det er lavet i samarbejde med WorldOfNuts.dk 

Kys Simone

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel til københavns natteliv!